2013. október 10., csütörtök

Kendők / Shawls

Először is hagy mutassam be az idén készült kendőimet... Mondjuk előtte nem is készültek ;) Valamilyen számomra érthetetlen oknál fogva rám nyaranta jön rám a kötés. Elég agyatlan dolog 35 fokban gyapjút kötni, de sajna őszre el is megy az ihlet...

Szóval az első:

Laura Nelkin Skywalker Nina fonalából, a kendőm Ravelry oldala: Skywalker. Ide megpróbáltam minden fontos infót fölrakni, mivel szita agyam van, és így nekem is van hova nyúlni, ha kell valami adat. ;)
Legelső kendőm ( kmsálak nem számítanak ), nagyon jó volt, hogy nem unalmas, folyton változik - egyre nehezedik a minta... Ééééés ami nagyon fontos, a leírás pontos, nem kell azzal szórakázni, hogy javítgatni kell... Erre később jöttem rá, mekkora kincs ;)

Második:

Szintén Laura Nelkin, Clarus, Cinegéből, az oldala: Clarus. Őkelme Anyukámé lett, mert ahogy haladt, annyira az ő stílusa és színe lett, hogy nem volt más választásom ;)

És a harmadik:

Gwendolyn... jól megizzasztott... Egyszer újrakezdtem vmi 150 sortól, aztán számolhattam újra az utolsó 14 sort, mert mindössze a minta kétharmadához volt elég az a mennyiségű fonal, ami a csaj szerint biztosan elég az egészre... A hiba valszeg bennem volt, de azóta sem értem... Sebaj, mert nekem így is elég nagy, és olyan szééééép ;)

A négyes számú versenyző jelenleg a polcon pihen, és várja az ihletet - rossz esetben a jövő nyarat :D - és hogy kb. újrarajzoljam a mintáját, mert az vmi botrányos... Nem lenne nehéz, ha nem olyan módon lenne megírva, hogy a hajam kihulljon tőle... Leteszem a földre, és úgy se megyek el rajta... Ó, mennyit számít egy tisztességesen megcsinált minta!!!!

2013. október 9., szerda

Újra itt

Hihetetlen!!! De úgy tűnik végre ismét hajlandó velem tárgyalni a Blogger... Jobbik én újrarakta a gépem, és most - el ne kiabáljam - végre nem pusztul össze a rendszer, ha megpróbálok belépni... Úgyhogy van remény, hozok is hamarosan ezt-azt, mert azért készülgettek dolgok... ;)